Resum reunió 13 de desembre

Ordre del dia:

  1. Negociació col·lectiva amb Catalunya Caixa.
  2. Estat dels diferents casos
  3. Plusvàlua.
  4. Ple a l’Ajuntament.
  5. Novetats organització.
  6. Coordinadora PAH catalanes
  7. Accions

1. NEGOCIACIONS COL·LECTIVES AMB CATALUNYA CAIXA

Un membre de la plataforma va anar dimarts a la reunió a Barcelona sobre les negociacions col·lectives amb Catalunya Caixa. Es faran reunions cada dues setmanes, matí o tarda. Cada PAH ha d’escollir dos delegats fixes que exposaran i defensaran els casos de la plataforma a les negociacions. De moment, escollim que un dels delegats sigui l’afectat que va anar a la reunió aquesta setmana passada. Ens agradaria que l’altre delegat fos algú que n’entengués del món bancari. Cap dels assistents d’avui té disponibilitat. Volem proposar si el segon delegat pot ser rotatori.

Catalunya Caixa està negociant uns 800 casos i diu que ha aturat tots els processos a canvi que no es facin accions a les seves seus. No estem d’acord en aquesta postura. No tenim garanties que hagi aturat tots els processos ni que es resolguin satisfactòriament tots els casos. No volem aturar les accions, és la manera de seguir vius i fer visible la problemàtica. Ho debatrem a la coordinadora de PAH catalanes aquest proper dissabte.

 2. ESTAT DELS CASOS

Cas 1:

Afectat per Catalunya Caixa , oficina Pere Sant.  Va entregar els papers de la dació i tota la documentació i  li donen llargs des de fa un mes . Seguirà insistint. Tot i així, diuen que el cas està aturat per les negociacions col·lectives amb l’entitat.

Cas 2:

Nou cas. Afectat d’una hipoteca amb Catalunya Caixa (oficina del c/ Lluís Companys). Entregat ja el borrador de la dació en pagament. Tenia  ja la data de subhasta però com tots els casos de Catalunya Caixa el seu procés està aturat arran de les negociacions col·lectives.

Cas 3:

Nou cas. Afectat per una hipoteca amb CaixaBank . Es va fer la hipoteca per a invertir en l’empresa. No estan interessats en la dació, sinó en una moratòria de 2 anys. Tenen opcions d’avalar la moratòria. S’informaran sobre això.

Cas 4:

Afectada per Catalunya Caixa, oficina carrer Vilà. Aquest dimarts va firmar la compra-venta amb préstec personal de 10.000€ i un lloguer al seu pis de 300€ durant 5 anys.

3. PLUSVÀLUA

L’Ajuntament va aprovar una moció de suspensió de la plusvàlua en casos en què la gent es queda sense casa. Només afecta els desnonaments. A més, l’Ajuntament no té poder per a suprimir el cobrament de la plusvàlua sinó que només pot fer efectiva una moratòria del pagament. El pagament de la plusvàlua depèn de l’estat i el cobrament el fa la diputació. Proposem enviar una carta a totes les forces polítiques de l’Ajuntament per què presentin una moció més àmplia: demanar que es canviï la llei estatal (que el banc assumeixi el pagament de la plusvàlua en TOTS els casos en què la gent es queda sense casa), i  que mentrestant l’Ajuntament subvencioni el pagament de l’impost amb efecte retroactiu per als casos afectats durant el 2012.

4. PLE A L’AJUNTAMENT

Aquest dilluns 17 exposarem al torn de precs i preguntes del ple.

a)      Impost de plusvàlua.

b)      Falta d’espais públics per a reunir-nos.

c)       Serveis socials insuficients.

Quedem DILLUNS a les 18,15h davant de l’Ajuntament. MÀXIMA ASSISTÈNCIA POSSIBLE! Porteu la SAMARRETA!

5. NOVETATS ORGANITZACIÓ

A partir d’ara farem les reunions a la seu d’ICV (c/ Sant Jordi, 5). No tenim espais públics i gratuïts per a reunir-nos periòdicament.

Cada dijous de 19h a 20h farem ASSESSORAMENT HIPOTECARI GRATUÏT.

Difondrem la nova localització i l’assessorament per les xarxes i en una nota de premsa.

6. ACCIONS

Seguim recollint signatures! Quedem aquest dissabte 22 a les 16.30h al CP La Guitza.

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s